VTDDC QUARTERLY MEETING:

AGENDA for October 10, 2024



Waterbury State Office Complex Agency of Human Services, Red Oak room A283 280 State Drive, Waterbury, Vermont 05676

https://us02web.zoom.us/j/87179639215

Meeting ID: <u>871 7963 9215</u> Passcode: 067885

9:30



Time to check in with each other — optional.

We will open the Zoom call a half hour before the meeting.

10:00



Meeting Begins: Welcome with Anastasia Douglas (20 minutes)

- Ice breaker: What is making you feel hopeful.
- Assign roles.
- Introduce David Frye in his new role.
- Decide whether to adopt Minutes from June 27, 2024 *Vote*

10:20



Chair's Report, Anastasia Douglas (20 minutes)

• Council leadership roles.

10:40



Program Committee Report (30 minutes)

Self-Advocacy Project Grant — Vote

11:10



Executive Director's Report (20 minutes)

- The White House.... Again.
- The Pathways to Partnership Grant
- Our next 5 Year State Plan

11:30



Prepare for Guests, Led by Susan Aranoff (30 minutes)

12:00



Working Lunch (60 minutes)

 Representative Theresa Wood (D-Waterbury) will join us for Lunch. Other legislators have been invited.

1:00



Special Guest, DAIL Commissioner Dr. Jill Bowen – (30 minutes)

 Dr. Bowen is the new head of the Department of Disability, Aging, and Independent Living.

1:30



ACTIVITY: What do you bring to the DD Council? – (50 minutes)

- Break up into small groups for discussion and an art project.
- Report back to the full Council

2:20



Public Comment (5 minutes)

Visitors are welcome to speak.

2:25



Summarize Meeting (5 minutes)

- Staff provide a summary of the day's important information and the decisions made.
- The "Processor" shares impressions.

2:30



Adjourn

ZOOM Out!

Drive away....